Tips inför din make-up
Varför är det bra att peela ansiktet?
Det skapas ständigt nya hudceller och det dör även hudceller. Det är de döda hudcellerna som skrubbas bort med hjälp av peeling och får huden att kännas fräsch och fin.

Varför är det bra att få bort de döda hudcellerna?
Det är annars är stor risk att det synas när du har sminkat dig. Det kan se ut som om du flagar eller är torr. För bästa möjliga resultat och få sminket att sitta ordentligt är det viktigt med bra underlag. Därför rekommenderar jag dig att du peelar ditt ansikte två dagar innan det är dags att lägga en skönhetsmakeup. Om du aldrig har peelat ditt ansikte tidigare gör det då två dagar i rad för att vara säker på att få bort alla döda hudceller. Sminkar du dig ofta? Då rekommenderar jag att du peela ditt ansiktet max en gång i veckan.
Det finns många olika peelingprodukter att köpa i handeln, men varför köpa när du enkelt kan göra en egen och samtidigt vara snäll mot miljön. Du vet då vad du lägger på huden när du gör din egen från grunden och slipper alla tillsatser. Du kan göra peeling på många olika sätt. Här kan du hitta ett par olika. Ifall ingen av de förslag passar kan du söka vidare på nätet och hitta andra alternativ.
Lycka till! Har du frågor, andra tips eller vill boka tid, välkommen att kontakta mig!

1-3 tsk citronsaft eller vatten eller olivolja
1-3 tsk strösocker

Börja med att tvätta av ansiktet, öppna sedan porerna i ansiktet med hjälp av varmt/ljummet vatten.

Blöt en bomullsrondell med citronsaft eller vatten eller olivolja och strö på socker. Kan även blandas i handen.

Massera ansiktet med cirkelrörelser med bomullsrondellen. Skölj därefter av ansiktet och avsluta med lite kallare vatten för att stänga porerna. Slutligen smörj in ansiktet med mjukgörande ansiktskräm passande för din hudtyp. Alternativt olivolja blandat med lite vatten. Torka ev. bort överflödig olivolja.
Jag använder naturliga produkter för att slippa alla tillsatser som man inte vet hur de påverkar kroppen. Du kan använda väldigt mycket i skafferiet. Många hudvårdsprodukter i handeln är det tillsatser i som är svårt att veta hur de påverkar kroppen. Jag har därför ändrat mitt tänkesätt. Huden är vårt största organ och är semiperiabel vilket betyder att huden suger alltså åt sig av det som du smörjer in den med. Därför ställer jag mig frågan: Varför ska jag använda hudvårdsprodukter som jag ändå inte kan äta? De bästa hudvårdsprodukten jag vet är olivolja och kokosolja!

Olivolja/kokosolja använder jag för att rengöra mitt ansikte. Det fungerar utmärkt eftersom min hudtyp är fet. Jag börjar med några droppar olivolja på en liten frottéhandduk, därefter dränker jag in den i vatten och kramar ur. Det är för att den ska vara lagom fuktig. Med roterande rörelser i ansiktet avlägsnas smuts och ev. smink. Jag upprepar ovanstående tills jag har fått bort allt. Sedan avslutar jag med fuktad handduk, utan olivolja, endast runt ögonen. De är känsliga och blir irriterade av för mycket olja, men jag ser ändå till att lämna lite lagom olja runt ögonen så de blir återfuktade. Det här sättet fungerar utmärkt för mig.

Smörj in resten av kroppen.
Olivolja/kokosolja fungerar även utmärkt till resten av kroppen.
Jag använder det även som hudlotion. När jag står i duschen och har tvättat kropp och hår, då avslutar jag med att smörja in kroppen med olivolja medan kroppen är blöt. Sedan kliver jag ur duschen och torkar mig. Jag ser då till att jag har smörjt in mig lagom mycket med olja och skulle det vara överflödigt torkar jag bara bort det.
Jag vill även säga att jag ibland duschar utan att smörja in mig med olja och det är för att min kropp är tillräckligt återfuktad. Jag känner alltså av ifall kroppen behöver det eller inte och tillför det bara när jag vet att kroppen är i behov av det.

Testa, du kanske kommer att älska det lika mycket som jag gör!

Har du frågor? Hör gärna av dig!
Peela ansiktet
Copyright © 2018 VJ Expression

All information och priser kan komma ändras utan förvarning. Reservation för felskrivning etc.
Hemmagjord peeling
Olivolja/kokosolja som rengöring och lotion
Citron - och sockerpeelingSkönhetsmakeuper info och Priser
Vardagsmakeup
Bröllopsmakeup
Trendmakeup
Makeup för män
Makeupkurs
Plockning av ögonbryn
Modell för en dag
Färgerna i dagmakeupen är milda och neutrala. Det är en makeup som skall framhäva ansiktet utan att du ser väldigt sminkad ut.

Pris: 500kr
För dig som verkligen vill synas! Det finns inga begränsningar vad gäller färgval för denna makeup. Lösögonfransar, fjädrar, stenar och pärlor används oftast. Här är det fantasin som sätter gränserna!

Pris: fr. 675kr
Lär dig att lägga dag-/kvällsmakeup. Du får grundläggande kunskaper i hur du kan framhäva dina bästa drag och vilka färger du passar i. Jag går igenom, visar steg för steg och leder dig när du sminkar dig själv.

Pris: 700kr
Ögonbrynen ansas och formas så de ramar in dina ögon på ett perfekt sätt.

Pris: 150kr
Vi börjar med en skönhetsmakeup efter dina önskemål därefter får du modella framför kameran. Bilderna levereras på digital lagringsmedia och du kan givetvis ändra bildstorlek och köpa till fler digitala bilder eller förstoringar om du önskar.

Pris: fr 2050 kr
Make-up + Fotografering + 3 digitala bilder. 2050kr
Köp fler bilder om så önskas.Fest-/balmakeup, brudtärna
För tidpunkter då du vill synas lite mer. Glittriga skuggor och lite mer färg kan användas. Det kan också vara en sotig makeup med mörka färger som ger en dramatisk look.

Pris: 675kr
Pris: 750kr ink. lösögonfransar
Några veckor innan bröllopsdagen träffas vi för att diskutera färger, prova ut underlag och form.
Jag lägger då en prov-makeup så att vi kan finna det perfekta resultatet du önskar till din stora dag. Exempelvis kan jag lägga två olika sminkningar på ögonen.

Pris: 1300kr inkl. provsminkning
Pris: 900kr inkl. konsultation utan provsminkning.
Pris: 650kr exkl. provsminkning
För den medvetne mannen.
Jag lägger en lätt makeup som framhäver det bästa. Denna makeup skall inte ge ett sminkat intryck. Makeupen ska förhöja mannens bästa drag och exempelvis maskera rodnader och blemmor vid t.ex. fotografering eller liknande. Om önskvärt ansas/plockas även ögonbrynen lätt. Perfekt för dig som brudgum, best man eller till din dejt.

Pris: 400kr
Rengör ansiktet
Naturliga och ekologiska Hudvårdstips
Du behöver:
Olivolja eller kokosolja extra virgin
Vatten

Olja fungerar även utmärkt till att smörja in kroppen.
När du står i duschen och har tvättat dig kan du avsluta med att smörja in huden med olivolja medan kroppen är våt. Torka dig därefter med en handduk, men se till att lämna lagom mycket olja på huden.
Vet du om att du har många av dina hudvårdsprodukter i skafferiet hemma?
Du kan använda flera som de är, men också blanda efter olika recept och göra flera olika produkter.
Nedan ser du några olika recept som du kan göra. Jag använder mig av dessa själv och undrar varför jag inte började med detta tidigare.

Vad tror du händer med alla tillsatser som finns i många hudvårdsprodukter i handeln och som hamnar på huden? Huden är som du kanske vet vårt största organ och är semiperiabel vilket betyder att huden suger åt sig av det som du smörjer in den med. Vilket betyder att alla ämnen som finns i produkten sugs upp av kroppen. Min fråga till dig är: Varför använda hudvårdsprodukter som du ändå inte kan äta?
En annan viktig utgångspunkt för din kropp är att välja ekologiska råvaror.

De bästa hudvårdsprodukter jag vet är olivolja och kokosolja!

Vad är fördelarna med hemmagjorda ekologiska hudvårdsprodukter?
Du gör dig själv och naturen en tjänst. Du sparar pengar och vet vilka ingredienser produkterna innehåller. Du kan avstå från att köpa dyra produkter, slipper alla tillsatser som är svåra att veta hur de påverkar kroppen och slipper källsortera förpackningen.


Smörja in kroppen
Hudlotion, smörj in på fuktig hud
Du behöver:
Bomullsrondell eller liten handduk
Olivolja eller kokosolja extra virgin
Vatten

Börja med några droppar olja på en bomullsrondell/handduk , dränk sedan in den i vatten och krama ur. Det är för att den ska vara lagom fuktig. Avlägsna smuts/smink med roterande rörelser i ansiktet. Upprepar tills du har fått bort allt. Avsluta med fuktade bomullsrondell runt ögonen utan olja. De är känsliga och blir irriterade av för mycket olja, men se ändå till att lämna en aning olja runt ögonen så de blir återfuktade.

Du behöver:
10 gram bivax
3/4 dl kokosolja
2/4 dl olivolja

Smält bivax i ett värmetåligt kärl över vattenbad.
Rör därefter ner oljan. När allt har blandat sig, ta bort från värmen, häll upp i flaska och rör om ibland under tiden det svalnar.
Lotionbar, smörj på torr hud
Du behöver:
50 gram bivax
50 gram kokosolja
50 gram olivolja

Smält bivax i ett värmetåligt kärl över vattenbad.
Rör därefter ner oljan. När allt har blandat sig, ta bort från värmen, häll upp i formar och låt svalna
Du behöver:
5 gram bivax
1 1/2 msk kokosolja

Smält bivax i ett värmetåligt kärl över vattenbad.
Rör därefter ner oljan. När allt har blandat sig, ta bort från värmen, häll upp i burk och låt svalna.
Läppbalsam kokos
Läppbalsam choklad
Du behöver:
5 gram bivax
7 gram kakaosmör
15 ml mandelolja

Smält bivax i ett värmetåligt kärl över vattenbad.
Rör därefter ner oljan. När allt har blandat sig, ta bort från värmen, häll upp i burk och låt svalna.
Recept på fler hudvårdsprodukter
Hudvård direkt ur skafferiet
Du behöver:
15 gram bivax
1 msk kokosolja
1 msk sheasmör eller kakaosmör
0,5 msk valfri olja t.ex. oliv eller mandel
2 msk majsstärkelse eller potatismjöl
2 msk bikarbonat

Smält bivax i ett värmetåligt kärl över vattenbad.
Rör därefter ner kakaosmör och oljan. När allt har blandat sig, blanda i resten och ta bort från värmen. Häll sedan upp i behållare och låt svalna.
Deostick
START
FÖRETAG
PORTRÄTT
GALLERI
KONTAKT
OM VJ
MAKE-UP
BLOGG